Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Συνάντηση της Ομάδας Πρωτοβουλίας με τον Γ. Καμίνη για θέματα αστικής ανάπτυξης, βιωσιμότητας και περιβάλλοντος


Επίσκεψη στο δημαρχείο της Αθήνας και συνάντηση με τον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη πραγματοποίησε η Ομάδα Πρωτοβουλίας για τα θέματα αστικής Ανάπτυξης, Βιωσιμότητας και Περιβάλλοντος.


Ως εκπρόσωποι της Ομάδας, οι κ.κ. Δημήτρης Οικονόμου, καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Ηλίας Ευθυμιόπουλος, πρόεδρος Διεπιστημονικού Ινστιτούτου Περιβαλλοντικών Ερευνών (ΔΙΠΕ), τ. υφυπουργός, τ. Διευθυντής Greenpeace, Σάκης Κουρουζίδης, και οι κυρίες Σώτη Τριανταφύλλου, συγγραφέας και Μάρω Ευαγγελίδου, αρχιτέκτων –πολεοδόμος / χωροτάκτης, παρουσίασαν στον δήμαρχο Αθηναίων τους στόχους της πρωτοβουλίας που αφορούν την συμβολή και στήριξη στις προγραμματικές θέσεις της δημοτικής παράταξης του «Γ. Καμίνης – Δικαίωμα στην Πόλη» για το θέμα της αστικής ανάπτυξης και του περιβάλλοντος.
Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε στο σχέδιο της δημοτικής αρχής για τη δημιουργία των προϋποθέσεων και των δομών με στόχο τόσο την αξιοποίηση και των ευρωπαϊκών πόρων στην κατεύθυνση μιας βιώσιμης ανάπτυξης της πόλης, όσο και την ανάπλαση και αισθητική αναβάθμιση της Αθήνας.

Η Ομάδα Πρωτοβουλία υπογράμμισε ότι «η συνεργασία με την δημοτική παράταξη του κ. Καμίνη ξεκινά με βάση τη βαθειά πεποίθηση ότι η συστράτευση κοινωνικών, πολιτικών και επιστημονικών ομάδων/οργανώσεων και η προσφορά των υπηρεσιών τους σε εθελοντική βάση είναι το πρώτο βήμα για την διεύρυνση των μηχανισμών διακυβέρνησης» και όπως σημείωσαν «η συγκεκριμένη συνεργασία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ένα νέο μοντέλο αυτοδιοίκησης επί τη βάσει των αρχών της αυτοτέλειας και της βιωσιμότητας στο τοπικό επίπεδο».

Στην Ομάδα Πρωτοβουλίας μετέχουν επίσης ο κ. Κίμων Χατζημπίρος, καθηγητής ΕΜΠ, ο διευθυντής της Ευωνύμου Οικολογικής Βιβλιοθήκης, κ. Παντελής Σκάγιαννης, καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κοσμήτορας Πολυτεχνικής Σχολής, ο κ. Δημοσθένης Σαρηγιάννης, καθηγητής ΑΠΘ και ο κ. Φίλιππος Κιρκίτσος, Δρ Περιβαλλοντολόγος.

Share

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου