Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

ΑΞΙ-ΖΕΙ ό,τι υπηρετεί αξίες

To Rizopoulos post (www.rizopoulospost.com), το ταχύτερα ανερχόμενο ενημερωτικό site, γιορτάσε χθες τα πρώτα του γενέθλια σε μια ανοικτή γιορτή στην πλατεία Αβησσυνίας στο Μοναστηράκι.

Η εκδήλωση ξεκίνησε ουσιαστικά το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου, με τη συλλογή τροφίμων σε χαρτοκιβώτια που βρίσκονταν στην είσοδο του LouKouMi Bar. Στη διάρκεια του 3ημέρου συλλογής συγκεντρώθηκαν περίπου 25 μεγάλα καρτοκιβώτια με τρόφιμα, που έφερναν ιδιώτες. Παράλληλα φορείς από τα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης και τα Μπισκότα Παπαδόπουλος θα μας διαθέσουν επιπρόσθετες ποσότητες, οι οποίες με την αρωγή της ΜΚΟ “Μπορούμε” www.boroume.gr θα διανεμηθούν τη νέα χρονιά σε συσσίτια της πόλης μας.

Tη Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου η εκδήλωση έφτασε στην πιο σημαντική της στιγμή. Από τις 11:00 το πρωι η Γεωργία Δρακάκη παρουσιάζε μέσα από το χώρο της εκδήλωσης ραδιοφωνική εκπομπή με συνεντεύξεις και καλή μουσική, η οποία μεταδίδονταν απευθείας μέσω του www.rizopoulospost.com. Ευχαριστούμε τους φίλους και συνεργάτες που πέρασαν στη διάρκεια της ημέρας για να ευχηθούν από το μικρόφωνο του web radio. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους: Γιάννη Στύλιο από την free press "City Vibes", την Ευαγγελία Θαλλασινή ηθοποιό και σκηνοθέτη, τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο τον δημιουργό της “Κοινωνικής Κουζίνας” που οργανώνει ανοικτά συσσίτια στην πόλη μας, την Έλενα Αγγελοπούλου ηθοποιό, τον Κωνσταντίνο Θάνο σκηνοθέτη και τον Δημήτρη Τσεκούρα θεατρικό συγγραφέα.

Το μεσημέρι γύρω στις 14:00 “Η κοινωνική κουζίνα- Άλλος Άνθρωπος” 

(www.oallosanthropos.blogspot.gr) κατέφτασε στην Πλατεία Αβησσυνίας με την ομάδα της και μαγείρεψε εξαιρετικά γεύματα για όσους έχουν ανάγκη. Μέρος των τροφίμων που συγκεντρώθηκαν
θα διατεθούν μάλιστα στον “Άλλο Άνθρωπό” για να τα μαγειρέψει σε επόμενα ανοικτά συσσίτια.Το απόγευμα γύρω στις 18.30 στη μουσική σκηνή που είχε στηθεί στον πρώτο όροφο του LoukouMi Bar ανέβηκαν αξιόλογα νέα μουσικά συγκροτήματα. Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα συγκροτήματα: Mindthreat, Εν Ψυχώ, Six string Noise  και οι τραγουδιστές Χάρη Πανόπουλος και Παυλίνα Κωνσταντίνου.

Ενδιάμεσα των εμφανίσεων των μουσικών προβλήθηκαν ταινίες μικρού μήκους με θέμα σχετικό με την αλληλεγγύη, όπως: “Dream Space” των Μαρίας Χατζηγιάννη- Μιχάλη Ευθυμίου, “Επιγονατίδα” του Γιώργου Κανόνη και  “Ηλιόσποροι” του Αντώνη Τολάκη. Κατά τη διάρκεια της απογευματινής εκδήλωσης συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος που είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Οι παρευρισκόμενοι “κεράστηκαν” Californian donuts (www.californiadonuts.gr),και ευχήθηκαν με αυτό τον τρόπο στο Rizopoulos post , που γιόρταζε τα πρώτα του γενέθλια.

Η βραδιά έκλεισε με τον Ζαχαρία Λουδάρο ο οποίος έκανε ένα μικρό απολογισμό εκ μέρους της πολιτιστικής Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας  Idialogue, που οργάνωσε αυτή την εκδήλωση. 
Επικοινωνία:Δήμητρα Γρηγορέα (d.grigorea@spin-communications.com/ τηλ 6976104700)






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου