Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Στους 152 βουλευτές η ηθική ισχύς της συγκυβέρνησης, με το "καλημέρα" του νέου έτους


Γραμματογραφεί ο
Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης

Εντονότατό μου blog,

Άσχημα ξεκίνησε το νέο έτος για τον δικομματικό κυβερνητικό σχηματισμό, όπως διαφαίνεται από τις νομικές εξελίξεις που αφορούν τον βουλευτή της Ν.Δ. Ευρυτανίας, Κώστα Κοντογεώργο.
Για περισσότερα από τέσσερα χρόνια, η δικαιοσύνη ερευνά τον τρόπο με τον οποίο η άλλοτε νομαρχία Ευρυτανίας παρείχε εγγύηση σε εταιρεία της για να πάρει δάνειο 4,7 εκατ. ευρώ από το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων κι αφού ο ανακριτής και ο εισαγγελέας στο
Καρπενήσι ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες της ανάκρισης, αποφάσισαν να επιβάλουν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και στα 18 μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου που κλήθηκαν σε απολογία, δηλαδή το σύνολο της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας που υπηρετούσε έως 31/12/2010. Στον πρώην νομάρχη και νυν βουλευτή, Κώστα Κοντογεώργο που απολογήθηκε τελευταίος, επέβαλαν την καταβολή εγγύησης ύψους 60.000 €.
Ο βουλευτής ζήτησε και πήρε την άρση της ασυλίας του από την Βουλή, ενώ η υπόθεση εξελίσσεται καθώς η δικαστική έρευνα συνεχίζεται και σ’ αυτή τη φάση είναι προσανατολισμένη μόνο στο επίπεδο λήψης του δανείου και στην παροχή εγγύησης 100% από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευρυτανίας. Η ανακριτική έρευνα επεκτείνεται, όμως, περαιτέρω ως προς τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρίας «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ» που πήραν αποφάσεις διάθεσης των χρημάτων από το δάνειο μαμούθ, αλλά και σε αυτούς που εισέπραξαν χρήματα, όπου ερευνάται αν νομίμως εισέπραξαν χρήματα ή όχι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν τεράστιες εκκρεμότητες ακόμη και με το ελληνικό δημόσιο, καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στις δόσεις του δανείου και πλέον καλείται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως διάδοχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευρυτανίας να καταβάλλει κάθε χρόνο τις δόσεις του δανείου ως μοναδικός εγγυητής του.
Παράλληλα, όπως αναφέρουν τα σχετικά δημοσιεύματα, έχει δημιουργηθεί ένα πλέγμα εταιριών στις οποίες συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο η ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά. Πρόκειται για “εταιρείες-φαντάσματα” που παράγουν συνεχώς μεγάλες ζημιές την τελευταία δεκαετία, με εργαζόμενους που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη για αξιώσεις ετών παρά το γεγονός, ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν καταρρεύσει ουσιαστικά προ πολλού και παραμένουν ουσιαστικά κλειστές.
Με τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν ασχοληθεί, σε επίπεδο έρευνας, τόσο ο Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης όπως επίσης και Οικονομικοί Επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών, έχει συνταχθεί πόρισμα το οποίο πήγε στη Δικαιοσύνη, ενώ πλέον η υπόθεση μεταβιβάζεται στον Εισαγγελέα Εφετών Λαμίας.
Μετά από τα παραπάνω, κρίνεται βέβαιο ότι το Μέγαρο Μαξίμου θα διαγράψει τον βουλευτή της Συντηρητικής Παράταξης. Ο ίδιος, όμως, διεμήνυσε το πρωί ότι δεν θα παραδώσει την έδρα του: «Δεν έχω να απολογηθώ για τίποτα. Οι κατηγορίες δεν ευσταθούν. Δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί η Νέα Δημοκρατία για τις εξελίξεις. Διατηρώ κανονικά την έδρα μου. Νοιώθω υπερήφανος για τις υπηρεσίες που έχω προσφέρει στον τόπο μου επί 15 χρόνια και τιμώ την ψήφο των συμπολιτών μου».
Συνεπώς, σε απλή μαθηματική λογική, η συγκυβέρνηση μετρά μείον ένα υποστηρικτή της.

Υ.Γ. Οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση πάντως, δεν αναμένεται να είναι έντονες, διότι κανείς δεν επιθυμεί να συμβεί το "ατύχημα"...

http://press-gr.blogspot.gr/2014/01/152.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου