Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ωρολογιακή βόμβα ο φόρος ακινήτων για την κυβέρνηση - Το Μαξίμου στέλνει το νομοσχέδιο στα χέρια των κοινοβουλευτικών ομάδων

- Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ο πιο αδύναμος κρίκος για να πείσει τουςβουλευτές του
- Από τους 154 βουλευτές που διαθέτει πλέον η
κυβέρνησητρεις σίγουρα δηλώνουν πως θα καταψηφίσουν
- O σύμβουλος του πρωθυπουργού, του κ. Λαζαρίδη συναντήθηκε με τον αρμόδιο του ΠΑΣΟΚ, κ. Κουτσούκο
- Το Μαξίμου ήδη επεξεργάζεται εναλλακτικό σχέδιο με πιθανές αλλαγές στον φόρο ακινήτων

Σε ωρολογιακή βόμβα εξελίσσεται ο ενιαίος φόρος ακινήτων για την κυβέρνηση, καθώς χωρίς να υπάρξουν αλλαγές όλα δείχνουν πως αυτό το νομοσχέδιο δεν πρόκειται να υπερψηφιστεί στη Βουλή από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Από τις προηγούμενες ημέρες οι βουλευτές είχαν ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να υπερψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο και κυρίως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ενώ η Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας φαίνεται να είναι πιο συσπειρωμένη και χωρίς παρατράγουδα.

Μετά το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Κασσή, ο οποίος προειδοποίησε χθες ότι χωρίς αλλαγές δεν πρόκειται να ψηφίσει τον φόρο ακινήτων, ακόμη ένας βουλευτής του συγκυβερνώντος ΠΑΣΟΚ, ο Θ. Μωραίτης μιλώντας σήμερα στο MEGA εξέφρασε ταυτόσημη θέση.

«Αν το σχέδιο για το φόρο ακινήτων παραμείνει ίδιο, δεν πρόκειται να περάσει, δεν πρόκειται να ψηφιστεί. Ο νόμος πρέπει να έχει άλλα χαρακτηριστικά και άλλη προοπτική, σύμφωνα με τα όσα ζητά το ΠΑΣΟΚ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κασσής και σήμερα επανέλαβε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, τις ίδιες θέσεις του.

Για όλους αυτούς τους λόγους η κυβέρνηση είναι σε πλήρη εγρήγορση για αλλαγές στον ενιαίο φόρο ακινήτων, προκειμένου να ηρεμήσει τις κοινοβουλευτικές ομάδες και να ψηφιστεί ο σχετικός νόμος που είναι από τα βασικά προαπαιτούμενα της τρόικας.

Για το λόγο αυτό το Μέγαρο Μαξίμου έστειλε εσπευσμένα τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, τον κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη σε συνάντηση με τον αρμόδιο του ΠΑΣΟΚ για το συγκεκριμένο θέμα κ. Κουτσούκο.

Αυτό δείχνει πως πλέον η "βόμβα" του ενιαίου φόρου ακινήτων έχει ξεφύγει πλέον από τον υπουργό Οικονομικών, κ. Στουρνάρα και βρίσκεται πλέον στα χέρια των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων που θα αποφασίσουν τις αλλαγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου