Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Συμμαχούν Μαρινάκης και Βαρδινογιάννης κατά Λάτση;

Γράφει η Ζένια Πολυδώρου
Μεγάλο σούσουρο έχουν προκαλέσει στην αγορά δημοσιεύματα του τελευταίου διαστήματος που κάνουν προσπάθεια να στοχοποιήσουν τα ΕΛΠΕ και τη διοίκησή τους.  Τον «χορό» άνοιξε η εφημερίδα «Ποντίκι» που ανήκει στον κύκλο επιρροής του Ομίλου Βαρδινογιάννη που «ανακάλυψε» ξαφνικά πως υπάρχουν ζημιές κι αρνητικά αποτελέσματα τα οποία αποδίδει στο management του Ομίλου.
Βεβαίως ξεχνάει ο συντάκτης των άρθρων πως όλη η αγορά πετρελαιοειδών έχει πάει για φούντο με τον ειδικό φόρο στα καύσιμα και αυτή η ξαφνική απώλεια μνήμης δεν είναι τυχαία. Τα ΕΛΠΕ συμβαίνει να είναι ο μοναδικός ανταγωνιστής της Motor Oil,της οικογένειας Βαρδινογιάννη.

Αυτό όμως που προκάλεσε εντύπωση είναι πως στο «χορό» μπήκαν στη συνέχεια  και η εφημερίδες «Μετρό» και «Παραπολιτικά» που ανήκουν στον κύκλο επιρροής του Μαρινάκη. Με copy paste επικριτικά δημοσιεύματα, γεγονός που αποδεικνύει πως σε μια φάση ρευστότητας στην πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας, στο παρασκήνιο παίζονται πολλά παιχνίδια. Παραδοσιακές συμμαχίες χαλάνε και  νέες συμμαχίες συμφωνούνται μέσα σε ένα κλίμα που θα μπορούσε να έχει ένα και μόνο τίτλο: Ο σώζων εαυτόν, σωθήτο!

Όλα αυτά βεβαίως θέτουν για άλλη μια φορά το ζήτημα της δημοσιογραφικής αξιοπιστίας. Η οποία βρίσκεται στο ναδίρ καθώς κάθε μέσο έχει «ταυτότητα», όσο κι αν προσπαθούν επιμελώς να την κρύψουν κι αντανακλά τα συμφέροντα που το χρηματοδοτούν σε τελική ανάλυση. Για αυτό άλλωστε και ο πολύς κόσμος έχει γυρίσει προ πολλού την πλάτη του στους μεγαλοδημοσιογράφους και στις γραφίδες που σιτίζονται στα «πρυτανεία» των επιχειρηματιών κι έχει βρει ως μόνη διέξοδο πληροφόρησης το διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου