Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Η Ryan Air «έριξε το γάντι» στην Aegean


Για το μονοπώλιο της Aegean Airlines στο δίκτυο εσωτερικού έχουμε αναφερθεί από το Rizopoulospost αρκετές φορές, μετά και το “πράσινο φως” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού που επέτρεψε τη συγχώνευση της Olympic Air.


To μονοπώλιο αυτό ωστόσο εμφανίζεται αποφασισμένη να «σπάσει» η ιρλανδική Ryanair, εξαγγέλλοντας τακτικές πτήσεις από Αθήνα και Θεσσαλονίκη τον προσεχή Απρίλιο. Η εταιρεία υπόσχεται χαμηλούς ναύλους και προσέφερε μάλιστα εισιτήρια με 12 ευρώ ως τα μεσάνυχτα της 20ης Ιανουρίου 2014).

Η νέα βάση της Ryanair στην Αθήνα σύμφωνα με τα πλάνα της εταιρείας θα επιτύχει:

• 6 νέους προορισμούς προς Χανιά, Λονδίνο, Μιλάνο, Πάφο, Ρόδο και Θεσσαλονίκη

• 2 αεροπλάνα με βάση την Αθήνα

• Πάνω από 1.2εκ. Επιβάτες ετησίως στην Αθήνα

• Πάνω από 1200 θέσεις εργασίας στην Αθήνα.

Αναλυτικότερα, θα πραγματοποιούνται από την Αθήνα τέσσερις πτήσεις ημερησίως προς Χανιά, δύο πτήσεις ημερησίως προς Λονδίνο, δύο πτήσεις ημερησίως προς Μιλάνο, δύο πτήσεις ημερησίως προς Πάφο, δύο πτήσεις ημερησίως προς Ρόδο και 10 πτήσεις ημερησίως προς Θεσσαλονίκη.

Όσον αφορά στη Θεσσαλονίκη, η Ryanair ξεκινά τον Απρίλιο από τη νέα βάση της πτήσεις προς τρεις νέους προορισμούς: Αθήνα, Πίζα και Βαρσοβία, με 212 πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση, μεταφέροντας 1,6 εκατ. επιβάτες ετησίως. Υπολογίζεται ότι θα δημιουργηθούν πάνω από 1.600 θέσεις εργασίας.

Οι σχεδιασμοί βεβαίως θα πρέπει να αποδειχθούν στην πράξη και στο βαθμό που αυτό συμβεί είναι βέβαιο πως ο ανταγωνισμός θα βοηθήσει τον χρήστη αεροπορικών υπηρεσιών αλλά και τον ελληνικό τουρισμό στο σύνολό του.



Read more: http://rizopoulospost.com/%ce%b7-ryan-air-%ce%ad%cf%81%ce%b9%ce%be%ce%b5-%cf%84%ce%bf-%ce%b3%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-aegean/#ixzz2r2DwIER9
Follow us: @RizopoulosPost on Twitter | RizopoulosPost on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου