Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014

ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΙΒΛΑΒΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ


Δημοσιεύθηκε νέα έρευνα του Δρος Κ. Φαρσαλινού

Αθήνα 21 Οκτωβρίου 2013. Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι σημαντικά λιγότερο επιβλαβή από τα συμβατικά, σύμφωνα με την τελευταία μελέτη που εκπόνησαν ερευνητές από το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και το Τοξικολογικό Εργαστήριο Abich της Ιταλίας, με επικεφαλής ερευνητή τον Δρα Κ. Φαρσαλινό, μελέτη η οποία δημοσιεύθηκε στη μηνιαία Διεθνή Επιθεώρηση για την Περιβαλλοντική Έρευνα και τη Δημόσια Υγεία.Η μελέτη, σε συνθήκες εργαστηρίου,  αξιολόγησε την τοξική επίπτωση στα καρδιακά κύτταρα,  ατμού από 20 διαφορετικά υγρά ηλεκτρονικών τσιγάρων και καπνού συμβατικού τσιγάρου. Χρησιμοποιήθηκαν τα πιο δημοφιλή υγρά ηλεκτρονικών τσιγάρων της Ελληνικής Αγοράς. Μια διαπίστωση που αξίζει να σημειωθεί είναι πως τα «χειρότερα» υγρά αναπλήρωσης δηλαδή αυτά που παράγονται με χρήση φύλλων καπνού, απεδείχθησαν 3 φορές λιγότερο τοξικά, σε σύγκριση με τον καπνό του τσιγάρου. Τα δε συνηθισμένα υγρά ηλεκτρονικού τσιγάρου ήταν μη τοξικά και καλύτερα από τον καπνό συμβατικού τσιγάρου 8-10 φορές.

Η μελέτη απέδειξε για μια ακόμη φορά, πως οι αρνητικές επιπτώσεις του ατμίσματος ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι σαφώς μικρότερες από τις επιπτώσεις του καπνίσματος συμβατικού τσιγάρου.

Σε σχέση με τη "υγρή" νικοτίνη, για την οποία γίνεται πολύς λόγος τελευταία, ο Δρ Φαρσαλινός σημειώνει : "Τα αποτελέσματα δείχνουν με σαφήνεια ότι η επιβίωση των κυττάρων δεν σχετίζεται με την περιεκτικότητα των υγρών σε νικοτίνη. Αυτή η παρατήρηση επιβεβαιώνει προηγούμενες έρευνες που έδειξαν ότι η νικοτίνη σε επίπεδα σχετικά με το κάπνισμα δεν είναι τοξική".

Στην μελέτη αυτή χρησιμοποιήθηκαν και 4 δημοφιλή υγρά αναπλήρωσης της Alter eGo. Κανένα από τα δείγματα αυτά δεν προκάλεσε την παραμικρή αρνητική επίδραση στην επιβίωση των καρδιακών κυττάρων, επιβεβαιώνοντας έτσι την αυστηρή προσήλωση της εταιρίας μας στην επιλογή όχι μόνο των καλύτερων γευστικά υγρών, αλλά και της ποιότητάς τους η οποία αποτελεί για μας ακρογωνιαίο λίθο της εταιρικής μας φιλοσοφίας.

Βρείτε ένα κατάστημα ηλεκτρονικού τσιγάρου σε Αθήνα Θεσσαλονίκη και Επαρχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου