Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Πάτρα: "Καμπάνες" σε δύο ένστολους για διακίνηση μεταναστών και λαθρεμπόριο τσιγάρων

Βαριές «καμπάνες» σε έναν αυτοκινητιστή και δύο ενστόλων, έναν λιμενικό και έναν αστυνομικό, οι οποίοι είχαν συλληφθεί τον
Μάρτιο του 2011 για συμμετοχή... σε κύκλωμα διακίνησης παράνομων αλλοδαπών και λαθρεμπορίας τσιγάρων.

Η υπόθεση εκδικάστηκε χθες Τρίτη στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, το οποίο έκρινε ενόχους και τους τρεις κατηγορούμενους, επιβάλλοντάς τους ποινές φυλάκισης.

Συγκεκριμένα, σε κάθειρξη 7 ετών καταδικάστηκε ο 27χρονος οδηγός φορτηγού για το αδίκημα της λαθρεμπορίας και σε καθείρξεις 5 ετών ο 46χρονος αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. και ο 41χρονος αρχικελευστής του Λιμενικού Σώματος, για το αδίκημα της συνέργειας σε διευκόλυνση παράνομου φορτίου.

Οι τρεις καταδικασθέντες άσκησαν έφεση και αφέθησαν ελεύθεροι, καθώς η ποινή έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, μέχρι η υπόθεση να εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό.

Για τον αυτοκινητιστή ορίστηκε εγγύηση 2.000 ευρώ προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί τον Μάρτιο του 2011, από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Ασφαλείας του Λιμενικού, σε συνεργασία με άνδρες της Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Πατρών και είχε προκαλέσει μεγάλο σάλο στην τοπική κοινωνία.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, το φορτηγό είχε και ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο ως προπομπό, το οποίο συνόδευε το φορτηγό με το παράνομο «φορτίο» πέντε αλλοδαπών που ήταν κρυμμένοι ανάμεσα σε χαρτοκιβώτια με πορτοκάλια και 266.800 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, σε μία μεγάλη απόσταση πριν το λιμάνι της Πάτρας, το οποίο οδηγούσε ο αστυνομικός, ενώ ο λιμενικός ήταν εν ώρα υπηρεσίας όταν το φορτηγό θα περνούσε την πύλη του λιμανιού για να μπει στο καράβι για Ιταλία.

Οι δύο ένστολοι, οι οποίοι έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, αρνήθηκαν τις κατηγορίες και ελπίζουν ότι το δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό θα δεχθεί τους ισχυρισμούς τους και θα τους αθωώσει.
patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου