Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

Βενιζέλος: «Βγαίνουμε από την κρίση»

Βενιζέλος: «Βγαίνουμε από την κρίση»

« Αυτό που συζητήσαμε με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων είναι η
κορυφαία προτεραιότητά μας και η κορυφαία ανάγκη μας. Να ενισχύσουμε τις δημιουργικές, εξωστρεφείς, ελληνικές επιχειρήσεις, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» δήλωσε μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Werner Hoyer.

«Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συνεργάζεται με το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, που το θεωρεί φερέγγυο, ισχυρό και έτοιμο να βοηθήσει την πραγματική οικονομία. Οι πιστώσεις αυτές θα διοχετευθούν στις επιχειρήσεις και θα μειώσουν το κόστος της χρηματοδότησης» είπε ο κύριος Βενιζέλος εξηγώντας ότι οι πιστώσεις αυτές θα λειτουργήσουν ευεργετικά για τα επιτόκια γιατί το κόστος του χρήματος είναι το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε μαζί με το κόστος της ενέργειας.

«Συζητήσαμε για το πως μπορεί να βοηθήσει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων τις πολιτικές πρωτοβουλίες της ελληνικής Προεδρίας το εξάμηνο που έρχεται» συνέχισε ο υπουργός Εξωτερικών. «Έχουμε πολλά να κάνουμε μαζί, κυρίως στη Μεσόγειο, για τις χώρες της Αφρικής αλλά, βεβαίως, κυρίως για τις χώρες που μας ενδιαφέρουν στη νότια γειτονιά μας. Χώρες που είναι σε κρίση αλλά ταυτόχρονα προσφέρουν μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες στις εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις». Το μήνυμα που στέλνουμε σύμφωνα με τον υπουργό είναι ότι «είμαστε πλέον στη φάση της επανεκκίνησης της πραγματικής οικονομίας, τώρα βγαίνουμε πραγματικά από την κρίση, αρχίζουμε να βγαίνουμε. Θα γυρίσει ο τροχός και αυτό θα μας οδηγήσει όσο γίνεται συντομότερα στην έξοδο από το Μνημόνιο. Πρέπει να γίνουμε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα ξανά. Και το πετυχαίνουμε αυτό χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου