Τετάρτη, 13 Νοεμβρίου 2013

Ραγδαίες βροχοπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή της Πάτρας - Συνιστάται προσοχή στους πολίτες

Ιδιαίτερα προσεκτικοί συνιστά να είναι οι πολίτες κατά τις επόμενες ώρες, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων που προβλέπεται να εκδηλωθούν στην
ευρύτερη περιοχή της Πάτρας...η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του δήμου.
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το πρωί, οι πολίτες θα πρέπει να μεριμνήσουν για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, το γραφείο πολιτικής προστασίας του δήμου συνιστά στους πολίτες να βεβαιωθούν ότι οι υδρορροές και τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά και να ασφαλίσουν αντικείμενα, τα οποία μπορεί να παρασυρθούν από τον άνεμο ή τη ραγδαία βροχόπτωση και ενδέχεται να προκαλέσουν τραυματισμούς ή ζημιές. Επίσης, συνιστά να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως η Τροχαία, να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

Ακόμη, συνιστά στους πολίτες πως αν κατά τη διάρκεια της καταιγίδας βρίσκονται στο αυτοκίνητο, να το ακινητοποιήσουν στην άκρη του δρόμου και μακριά από δέντρα που ενδέχεται να πέσουν πάνω του.

Share


newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου