Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΕΣΡ: Πρόστιμο 40.000 ευρώ στο Mega

Πρόστιμο 40.000 ευρώ για υπέρβαση νομίμου ορίου διαφημίσεων, επιβλήθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στο Mega Channel.
Για τον ίδιο λόγο επιβλήθηκε πρόστιμο 15.000 ευρώ στον τηλεοπτικό σταθμό Ίριδα του νομού Δωδεκανήσου.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου, επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο 20.000 ευρώ στον ΑΝΤ1, για διαφημίσεις που προβάλει και εκμεταλλεύονται δεισιδαιμονίες και προκαταλήψεις. Με σύσταση κυρώθηκε ο TV Δέλτα του νομού Δράμας, για την προβολή μη πρωτότυπων δελτίων ειδήσεων, ενώ είναι ενημερωτικός σταθμός, καθώς και ο DR TV του νομού Άργους. Επίσης, σύσταση επιβλήθηκε στο TV Μακεδονία για χαμηλά ποσοστά προβολής του ΣΥΡΙΖΑ, κατά το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου 2013, και στο Mega Channel για χαμηλά ποσοστά προβολής της Χρυσής Αυγής.

Δεκτή έγινε η αίτηση θεραπείας για προβολή τηλεπαιχνιδιών από τον τηλεοπτικό σταθμό Nickelodeon και το πρόστιμο 15.000 ευρώ μετατράπηκε σε σύσταση. Εντούτοις, απορρίφτηκε η αίτηση θεραπείας κατά της απόφασης του Συμβουλίου για την μεταβίβαση του ραδιοφωνικού σταθμού «Ξένιος» στους εργαζόμενους του σταθμού, που είχε καταθέσει εκπρόσωπος του εκκαθαριστή και ζητούσε την επιστροφή του σταθμού στη δημοτική Αρχή.

Εξάλλου, το Συμβούλιο έχει σχηματίσει φάκελο για την υπόθεση προβολής στις 5/11/2013 από τηλεοπτικούς σταθμούς του βίντεο που «απεικονίζει το έγκλημα το οποίο διαπράχθηκε την 1/11/2013 στο Νέο Ηράκλειο και είχε αποτέλεσμα τον θάνατο δύο νέων και τον σοβαρό τραυματισμό ενός τρίτου», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ανεξάρτητης Αρχής. Η υπόθεση θα εισαχθεί σύντομα στην Ολομέλεια του ΕΣΡ για να κριθεί αν έχει παραβιαστεί η ραδιοτηλεοπτική νομοθεσία και αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις διοικητικών κυρώσεων.

Τέλος, μετά τη ΔΤ και τον ΣΚΑΙ, σε ακρόαση καλέστηκαν σήμερα ο ΑΝΤ1 και το Star για ενδεχόμενη παραβίαση του τεκμήριου αθωότητας και της μυστικότητας ποινικής προδικασίας, για την κάλυψη των συλλήψεων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου