Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Ηλικιωμένο ζευγάρι θύμα ληστών

Άμεσα εξιχνιάστηκε, στο πλαίσιο ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Ελευθερούπολης και της
Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, η ληστεία που διαπράχθηκε τη Δευτέρα το πρωί σε βάρος ηλικιωμένου ζευγαριού, σε χωριό της Καβάλας.

Οι τρεις δράστες, εκ των οποίων οι δύο είναι 20 ετών και ο ένας 22 ετών, είναι υπήκοοι Αλβανίας και ξεκίνησαν τη ληστεία, αφού αποκόλλησαν τα κάγκελα του παραθύρου του σπιτιού του ζευγαριού. Στη συνέχεια, οι δύο φορώντας κουκούλες τύπου full–face, εισήλθαν στο εσωτερικό του. Με την απειλή μαχαιριών και δένοντας τα πόδια της γυναίκας, 80 χρόνων, με σχοινί, ακινητοποίησαν τους δύο ηλικιωμένους και αφού αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν το ίδιο μεσημέρι, σε χωριό της Καβάλας, και τους προσήγαγαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ελευθερούπολης, ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε καλύβα στην οποία διέμεναν σε δασική περιοχή του Παγγαίου Καβάλας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Μία κουκούλα full-face, τρία ζευγάρια γάντια, τρεις λάμες σιδηροπρίονου, ένα τσεκούρι, ένα καλέμι, δύο καπέλα, ένας φακός, ένα κατσαβίδι και ένα σακίδιο. Επίσης, στην κατοχή των δραστών βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, ενώ όπως προέκυψε και οι τρεις τους διέμεναν στη χώρα χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από τις αστυνομικές Αρχές για να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας και η πιθανή συμμετοχή τους στην τέλεση και άλλων αξιόποινων πράξεων.


Με πληροφορίες από thrakitoday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου